Fiery Wide Format Forum  

Go Back   Fiery Wide Format Forum > Graphic Arts Products > Fiery Color Profiler Suite

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-07-2007, 09:42 AM
hippo hippo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Problem connecting to update server

Every time I try to connect to the update server through the Color Profiler Suite (version 2.0.0.71) I get an error connecting to the server. Last week we installed the software on a client in the EFI Academy in Ratingen, Germany on a client within the EFI network and the update works without any problem! We could download an install version 2.0.1.x.
How can I solve this issue? I tried several network connections to solve this problem, but it's the same error in every network. Maybe it's possible to download the new version directly from an EFI server without using the update server? There's still version 2.0.0.71 on efi.com website.

Please help!

Regards,
hippo
  #2  
Old 02-09-2007, 01:02 AM
miken miken is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Foster City, California
Posts: 15
Thanks for informing us of this issue.

Can you also try to do a windows update from the same computer? Does that work? http://update.microsoft.com/

This will help us debug the issue. Thanks.
  #3  
Old 02-09-2007, 02:11 AM
miken miken is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Foster City, California
Posts: 15
This additional info will also help us:

Try this URL in your browser and let us know the result: https://liveupdate.efi.com/des/hypatia.asmx

Also, in internet explorer, go to: Tools -> Internet options and then the Connections tab. Click on "LAN settings" and please tell us all of the info in the "Proxy Server" section.

Then click the "Advanced…" button in the proxy server section. Please tell us all of the info in the window (proxy addresses and ports for each type plus the content of the "exceptions" section.)

Thanks.

Last edited by miken : 02-09-2007 at 02:24 AM
  #4  
Old 02-12-2007, 04:13 PM
hippo hippo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
Hi milken,
  • MS Windowsupdate & the hypatia website works fine.
  • There's no entry in the proxy server section
Could it be a problem with IE7 installed on my system?

Regards,
hippo
  #5  
Old 02-13-2007, 01:12 AM
dionm dionm is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7
Please try to ping "liveupdate.efi.com".

To ping, startMenu->run.
in the run window, type "cmd". This will open a MS Dos style window with prompt.
At the prompt, type "ping liveupdate.efi.com"

Let us know the result.

Thank you.
  #6  
Old 02-13-2007, 10:40 AM
hippo hippo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
It's really strange! There was entry for a proxy server in the IE proxy server settings, but it was not enabled. After deleting the entry the update works!

Thx for your support!

Best regards,
hippo
  #7  
Old 02-13-2007, 07:31 PM
dionm dionm is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 7
The updater uses the proxy settings from IE. If they are incorrect, it will not be able to connect.
  #8  
Old 02-08-2008, 12:04 AM
fbeville
Guest
 
Posts: n/a
Same problem with two PC

no proxy setting, Internet is OK but :

C:\Documents and Settings\fred>ping liveupdate.efi.com
Envoi d'une requête 'ping' sur gradapp01.efi.com [216.151.85.173] avec 32 octets de données :
Délai d'attente de la demande dépassé.
Délai d'attente de la demande dépassé.
Délai d'attente de la demande dépassé.
Délai d'attente de la demande dépassé.
Statistiques Ping pour 216.151.85.173:
Paquets : envoyés = 4, reçus = 0, perdus = 4 (perte 100%),
C:\Documents and Settings\fred>

An other idea ?
Thank's
  #9  
Old 02-08-2008, 01:33 AM
MattP MattP is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: California
Posts: 30
Update to the current version

Hello,

The error with proxy server settings is corrected in versions 2.0.2.12 and higher. You can download the complete installer from EFI.com and install version 2.2.0.6.

Which version are you currently using?
__________________
-- Matt MP
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:43 AM.


Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2013 Electronics for Imaging GmbH, All Rights Reserved